Четверг, 02.05.2024
Разделы новостей
Общее [690]
Архипастырь [59]
Жизнь благочиний [16]
Форма входа
Календарь новостей
«  Август 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Поиск
Рекомендуем посетить
 
 логотип 88х36 портала Православная книга России  Православие и Мир
молитвы, молитвослов, акафисты, псалтирь
Наш опрос
Оцените наш сайт
Всего ответов: 412
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2011 » Август » 5 » 05.08.2011 ПОЧАЇВ. Високопреосвященнійший Пантелеімон прославляв Пресвяту Богородицю в Свято-Успенській Почаївській Лаврі.
05.08.2011 ПОЧАЇВ. Високопреосвященнійший Пантелеімон прославляв Пресвяту Богородицю в Свято-Успенській Почаївській Лаврі.
13:36
По дорозі в Почаїв владика заїхав на свою батьківщину де зустрівся з рідними та відвідав могилу свого батька для здійснення заупокійної молитви.
5 серпня для Свято-Успенської Почаївської Лаври є особливою датою, адже цього дня до святої обителі приїжджають тисячі вірян із різних куточків нашої держави і закордону, щоб разом із насельниками обителі прославити Пресвяту Богородицю.
У роки лихоліття, а саме в 1675 році, Богородиця проявила до монастиря особливу свою материнську турботу. Явившись разом із преподобним Іовом, вона захистила обитель від турецької навали. Саме з того часу було встановлено святкування Почаївської ікони. Хоча історія появи цієї ікони бере свій початок в другій половині XVI століття.
Якось неподалік від Почаєва проїжджав грецький митрополит Неофіт, утомлений від тяжкої дороги він зупинився у замку тамтешньої поміщиці Анни Гойської. На знак подяки митрополит подарував поміщиці ікону Божої Матері. А згодом, в 1597 році, біля цієї ікони зцілився брат поміщиці Пилип Козинський, після чого вона передала ікону до монастиря.
Через цю чудотворну ікону Божа Матір подає безліч зцілень вірним християнам, які й по сьогоднішній день у величезній кількості відвідують Лавру та вклоняються її святиням.
Святкову Божественну літургію в цей день очолив митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон. Владиці співслужили 22 архієреїв, а також насельники монастиря і гості у священному сані. Після запричасного стиха до всіх присутніх із повчальним словом звернувся архієпископ Хустський і Виноградівський Марк, який розповів про милість та любов, яку проявляє до нас Цариця Небесна.
По закінченні святкової Літургії територією монастиря з Почаївською чудотворною іконою було звершено хресний хід, під час якого всіх прибувших на свято духовенство окропило святою водою.
По завершенню хресного ходу до всіх присутніх звернувся намісник Лаври архієпископ Володимир, який висловив особливу подяку владикам, духовенству і тисячам прочан за те, що вони прибули цього дня до древньої обителі, де знаходиться покров Цариці Небесної.
Святкова трапеза для всіх прибувших на свято й урочистий тризвін стали закінченням цьогорічним торжествам, присвячених вшануванню чудотворного образу Почаївської ікони Божої Матері.
 
О, Лавро Почаївська, скарб ти наш духовний, скільком ти допомогла знедоленим, скількох ти до віри привела, камню ти наш дорогоцінний, допоможи і нам встояти в істинній вірі!


Категория: Общее | Просмотров: 681 | Добавил: Alex | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Сайт управляется системой uCoz Уманская епархия © 2024