Воскресенье, 28.04.2024
Разделы новостей
Общее [690]
Архипастырь [59]
Жизнь благочиний [16]
Форма входа
Календарь новостей
«  Сентябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Поиск
Рекомендуем посетить
 
 логотип 88х36 портала Православная книга России  Православие и Мир
молитвы, молитвослов, акафисты, псалтирь
Наш опрос
Оцените наш сайт
Всего ответов: 412
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2009 » Сентябрь » 20 » 19.09.2009. ЖАШКІВ. Преосвященніший єпископ Пантелеімон відвідав Свято-Покровський храм м. Жашкова
19.09.2009. ЖАШКІВ. Преосвященніший єпископ Пантелеімон відвідав Свято-Покровський храм м. Жашкова
21:42
В день святкування чуда Архістратига Божого Михаїла в Хонєх Преосвященніший єпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон прибув до Свято-Покровського храму м. Жашкова для звершення урочистого богослужіння.
Звістка про майбутній візит владики за декілька днів облетіла Жашків, і у призначений час двір біля Свято-Покровського храму був заповнений численними парафіянами - як жителями Жашкова, так і прочанами з довколишніх сіл. Така активність віруючих пояснювалася тим, що візит єпископа Пантелеімона був знаковим для Свято-Покровської парафії Жашкова та і для всього Жашківського району. 9 вересня цього року Священний Синод УПЦ поновив у священнослужінні настоятеля Свято-Покровської парафії Жашкова священика Віталія Медведкова тим самим поклавши край неоднозначному стану священнослужителя та парафії, що тривав останні п’ять років. Крім того, нещодавно Указом Преосвященнішого єпископа Пантелеімона відбулася зміна благочинного Жашківського округу. Замість протоієрея Степана Домашовця цю посаду зайняв протоієрей Василь Любківський. Отож, Жашківський благочинний округ вперше зустрічав владику після таких серйозних перемін.
На святкове богослужіння прибуло численне духовенство: намісник Київського Свято-Благовіщенського чоловічого монастиря архімандрит Варлаам (Гергель), секретар Уманської єпархії прот. Вадим Паєвський, благочинний Маньківського округу прот. Ісидор Мричко, благочинний Христинівськьго округу прот. Василь Миханчук, благочинний Жашківського округу прот. Василь Любківський разом із усіма настоятелями парафій Жашківського району.
Владика Пантелеімон звершив Божественну літургію, на якій молилися більше двухсот парафіян. По закінченні літургії відбувся хресний хід довкола храму разом із храмовими святинями.
Після короткого молебня, яким закінчився хресний хід, владика Пантелеімон звернувся до пристуніх зі словом проповіді. Єпископ розповів історію свята, наголосивши на виключній ролі, яку відіграють храми Божі в духовному житті людей. Владика закликав усіх бути вірними парафіянами храмів, привівши приклад Новомучеників і сповідників землі Черкаської.
Також владика за представленням ієрея Віталія Медведкова нагородив церковних достойників - керівників міста та району, меценатів - ювілейними орденами на честь 450-річчя перебування Почаївської ікони Божої Матері на Волині.
Зі словами щирої вдячності до владики Пантелеімона звернулися ієрей Віталій Медведков та архімандрит Варлаам (Гергель), який колись відкривав Свято-Покровський храм та був першим його настоятелем протягом 17 років. Отець Варлаам висловив щиру вдячніть владиці за турботу та активну участь у долі храму. На знак подяки архімандрит Варлаам подарував владиці ікону Божої Матері Знамення Новгородську, а громаді храму - Хрестителя і Предтечі Господнього Іоанна.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Категория: Жизнь благочиний | Просмотров: 2473 | Добавил: Kancler | Рейтинг: 3.0/4 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Сайт управляется системой uCoz Уманская епархия © 2024