Понедельник, 29.04.2024
Разделы новостей
Общее [690]
Архипастырь [59]
Жизнь благочиний [16]
Форма входа
Календарь новостей
«  Июнь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Поиск
Рекомендуем посетить
 
 логотип 88х36 портала Православная книга России  Православие и Мир
молитвы, молитвослов, акафисты, псалтирь
Наш опрос
Оцените наш сайт
Всего ответов: 412
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2009 » Июнь » 28 » 25.06.2009 ГОЛОВЧИНЦІ. Преосвященнійший Пантелеімон взяв участь у святкуванні дня пам’яті прп. Онуфрія Великого.
25.06.2009 ГОЛОВЧИНЦІ. Преосвященнійший Пантелеімон взяв участь у святкуванні дня пам’яті прп. Онуфрія Великого.
23:04

25 червня 2009 року у день пам’яті Преподобного Онуфрія Великого сім Архієреїв на чолі з Предстоятелем Української Православної Церкви Митрополитом Київським і всієї України ВОЛОДИМИРОМ, сотні священників з Хмельницької, Вінницької, Шепетівської, Рівненської та інших єпархій і тисячі віруючих людей відвідали Свято-Преображенський жіночий монастир с.Головчинці Летичівського округу, піднісши спільну молитву на джерелі Прп. Онуфрія, яке з давніх часів вабить до себе у цей день тисячі прочан, будучи відомим своїми цілющими властивостями.
Зважаючи на ясну та спекотну погоду, а також беручи до уваги велику кількість народу, Божественну Літургію було вирішено відправляти просто неба – на території біля джерела Прп. Онуфрія Великого, яке розташовано на відстані 300 м. від обителі.

Митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський АНТОНІЙ та ігуменя монастиря – м.Любов, очікуючи високих гостей і багато парафіян, задовго до свята розпочали підготовку, організувавши умови для прийому та харчування великої кількості прочан, провівши косметичний ремонт Преображенського храму обителі, а також здійснивши благоустрій території монастиря і місця біля джерела.

О 8.30 ранку до Джерела прибув Блаженніший Митрополит ВОЛОДИМИР, Його Блаженство зустрічали Митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський АНТОНІЙ, Архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон, Архієпископ Вишгородський Павел, Єпископ Уманський і Звенигородський Пантелеймон, Єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр та Єпископ Городницький Олександр з сонмом духовенства. Після вхідних молитов розпочалася Божественна Літургія, яку завдяки потужним підсилювачам було чути далеко за межі Джерела. Особливу урочистість та піднесеність молитві надавали два хори – Архієрейський хор Свято-Покровського кафедрального собору м.Хмельницького і сестринський хор обителі.

П’ять священнослужителів сповідали чисельних прочан, які приїхали в обитель очиститись від гріхів та саме у це свято, яке цього року співпало з Петровським постом, приобщитись Святих Христових Тайн.

Після читання Євангелія, Блаженніший Митрополит ВОЛОДИМИР звернувся до усіх присутніх з Первосвятительским словом, у якому наголосив на необхідності кожному християнину часто і уважно молитися, беручи до уваги, що Господь не буде відповідати на молитву, слова якої ми самі не чуємо, та жити по Божих заповідях, маючи за приклад великих подвижників і святих Церкви, таких, як Преподобний Онуфрій Великий, звертаючись до них з молитвою.

Понад п’ятсот вірних в кінці Літургії причастилися Святих Христових Тайн.

Після Божественної Літургії було відправлено традиційний водосвятний молебень, після якого прочани змогли не лише підчерпнути святої води, але й омитися у купальні, яка споруджена на джерелі, отримуючи зцілення від душевних та тілесних недугів.

Під час останньої молитви водосвятного молебну, неначе поєднавши небо з землею, пустився невеликий дощ, дзвінкі краплини якого були для всіх присутніх символом Божої милості і благодаті Духа Святого, яка особливо у цей день, молитвами Преподобного Онуфрія Великого, відвідує святу обитель, залишаючи у серцях тисяч людей мир та невичерпну радість.

Торжества закінчилися благодійним обідом більш як на тисячу чоловік, який приготували сестри монастиря на території обителі.

Усі, хто відвідав Свято-Преображенський Головчинецький жіночий монастир, поверталися цього дня додому радісними і оновленими після щирої молитви, яка є найпершим обов’язком усіх християн.

 
  
  
 
 
http://fialco.org/j2/content/view/510/1/

 

Категория: Архипастырь | Просмотров: 2881 | Добавил: Alex | Рейтинг: 4.7/3 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Сайт управляется системой uCoz Уманская епархия © 2024