Четверг, 02.05.2024
Разделы новостей
Общее [690]
Архипастырь [59]
Жизнь благочиний [16]
Форма входа
Календарь новостей
«  Октябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Поиск
Рекомендуем посетить
 
 логотип 88х36 портала Православная книга России  Православие и Мир
молитвы, молитвослов, акафисты, псалтирь
Наш опрос
Про що б Ви хотіли дізнатися?
Всего ответов: 332
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2010 » Октябрь » 24 » 23.10.2010 ВОЛИНЬ. Собор Всіх святих землі Волинської
23.10.2010 ВОЛИНЬ. Собор Всіх святих землі Волинської
17:36
23 жовтня в церковному календарі згадується пам’ять святителя Амфілохія, єпископа Володимир-Волинського і Собору Волинських святих. Волинська кафедра, яку очолює митрополит Луцький  Волинський Ніфонт, відзначає цей день, як день великого торжества. В цьому році підтримати святкування на запрошення митрополита Ніфонта до Луцька прибули єпископи з різних єпархій. Ще на урочистій всенічній молилися єпископ Туровський і Мозирський Стефан (Білорусія) та єпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон.
Вранці на святкову Божественну Літургію приїхали архієреї: Митрофан, архієпископ Білоцерківський і Богуславський; Варфоломій, архієпископ Рівненський і Острозький; Августин, архієпископ Львівський і Галицький; Володимир, архієпископ Почаївський вікарій Київської Митрополії, намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври; Пантелеімон, єпископ Уманський і Звенигородський; єпископ Туровський і Мозирський Стефан (Білорусія) та Никодим, єпископ Володимир-Волинський і Ковельський. Очолив торжества митрополит Луцький і Волинський Ніфонт.
З невимовною радістю зустрічали архіпастирів тисячі вірних чад храму Всіх святих Волинської землі. Маленькі діти у віршованій формі привітали дорогих гостей.
У вітальному слові настоятель храму протоієрей Володимир Яцишин пригадав той день, коли вперше на цьому місці владика Ніфонт в 1994 році в день пам’яті Волинських святих звершив першу Божественну Літургію: «Зі сльозами на очах я і парафіяни храму згадуємо той день, коли ми з вами, дорогий владико, на цьому місці молилися під відкритим небом”. Також настоятель розповів історію встановлення святкування дня Собору Волинських святих, про час, коли Почаївська Лавра була повернута православним і саме тоді, у 1831 році, встановили це свято. Отець Володимир попросив архіпастирів, щоб вони помолилися за лучан і гостей міста, за всю Волинь. І за те, щоб милосердний Господь допоміг якнайшвидше побудувати кафедральний собор.
Під час Божественної Літургії молилися 8 архієреїв, велика кількісь священиків і тисячі віруючих людей.
Літургію розпочав найстарший клірик єпархії протопресвітер Петро Влодек. Після прочитання Євангелія на прохання митрополита проповідь виголосив владика Митрофан.
Під час Літургії співали місцевий відомий хор "Волинські дзвони” під керуванням Марії Вислоцької та хор студентів ВДС під керуванням протоієрея Петра Муляра.
Після Літургії відбувся хресний хід навколо храму. На закінчення торжеств владика подякував гостям і на прохання митрополита усі люди заспівали Волинське многоліття гостям.

http://orthodox.lutsk.ua/arhijerej/sluzhinnja/766-sobor-vsih-svjatyh-zemli-volynskoji
Просмотров: 944 | Добавил: Alex | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Сайт управляется системой uCoz Уманская епархия © 2024