Пятница, 03.05.2024
Разделы новостей
Общее [690]
Архипастырь [59]
Жизнь благочиний [16]
Форма входа
Календарь новостей
«  Август 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Рекомендуем посетить
 
 логотип 88х36 портала Православная книга России  Православие и Мир
молитвы, молитвослов, акафисты, псалтирь
Наш опрос
Оцените наш сайт
Всего ответов: 412
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2012 » Август » 22 » Архієрейське Богослужіння у Тригірському Спасо-Преображенському чоловічому монастирі.
Архієрейське Богослужіння у Тригірському Спасо-Преображенському чоловічому монастирі.
15:28
20 серпня 2012 року, на другий день свята Преображення Господнього, в Спасо-Преображенському Тригірському чоловічому монастирі, сонмом Архієреїв та духовенства була звершена урочиста Божественна Літургія.
В цей день обитель вшановує головну свою святиню - ікону Божої Матері "Тригірську", до якої ще в давнину з особливою повагою та благоговінням притікали жителі всієї східної половини Волині. За переданням саме цьому образу християни молилися, щоб позбавитися недугів дитячих та людських скорбот. І сьгодні, поклонитись, попросити заступництва та прославити чудотворну ікону з'іжджаються з різних куточків України тисячі православних вірян.
Святкове Богослужіння в день торжества очолив Високопреосвященніший архієпископ Гурій. Йому співслужили: архієпископ Уманський і Звенигородський Пантелеймон, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, єпископ Туровський і Мозирський Леонід, а також священство Спасо-Преображенської обителі та духовенсто Житомирської єпархії. За Літургією була присутня ігуменя Житомирського Свято-Анастасіївського жіночого монастиря - матушка Михаїла (Фурманець). Оспівував Богослужіння запрошений братський хор з Одеси.
Перед початком Божественної Літургії, Владика Никодим звершив чин освячення нового іконостасу, який став справжньою прикрасою та перлиною головного храму обителі.
Чисельна кількість вірян, серед яких сотні паломників, ревно приносячи свої молитви Пресвятій Богородиці і щиро вшановуючи Її чудотворний образ просили милості та допомоги Пречистої Діви.
Після прочитання Євангелії, архієпископ Гурій із настановчим та святковим словом звернувся до прихожан та паломників.
Під час Богослужіння, архієпископом Никодимом була звершена священицька хіротонія насельника Тригірської обителі інока-диякона Елладія (Зеніна).
Вже за багаторічною монастирською традицією, після завершення Богослужіння, був звершений Хресний хід, під час якого навколо Головного собору обителі духовенство тричі обнесло образ Божої Матері.
Насамкінець торжества, керуючий Житомирською єпархією, архієпископ Никодим, подякував Архіпастирям та духовенству за спільне молитовне єднання, а вірян привітав із святом, бажаючи щоб їхні молитви та прохання були почуті Пресвятою Дівою Богородицею.
Намісника обителі, архімандрита Галактіона, Владика привітав із торжеством монастиря, побажав у доброму здоров’ї трудитися для слави Божої і своїм пастирським служінням спасати свою безсмертну душу.
Почесними грамотами і орденами були відзначені благодійники та меценати обителі, трудами і підтримкою яких у храмі засяяв новий іконостас.



Категория: Общее | Просмотров: 764 | Добавил: Alex | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Сайт управляется системой uCoz Уманская епархия © 2024