Пятница, 29.03.2024
Разделы новостей
Общее [690]
Архипастырь [59]
Жизнь благочиний [16]
Форма входа
Календарь новостей
«  Август 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Поиск
Рекомендуем посетить
 
 логотип 88х36 портала Православная книга России  Православие и Мир
молитвы, молитвослов, акафисты, псалтирь
Наш опрос
Оцените наш сайт
Всего ответов: 412
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2014 » Август » 14 » Владика Пантелеімон прийнав участь у Соборі єпископів
Владика Пантелеімон прийнав участь у Соборі єпископів
21:50

13 серпня, на сороковини після спочину Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, просто неба біля Дальніх печер Києво-Печерської Лаври було звершено Божественну літургію. Богослужіння очолив Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій у співслужінні членів Священного Синоду Української Православної Церкви.
За богослужінням були піднесені сугубі молитви за упокій Блаженнішого Митрополита Володимира та про успіх Собору єпископів, який має обрати наступного Предстоятеля Української Православної Церкви.
Після завершення літургії на місці поховання Блаженнішого Митрополита Володимира було звершено панахиду за спочилим Предстоятелем Української Православної Церкви.
Згодом у Трапезній палаті храму Антонія та Феодосія Печерських розпочав роботу Собор єпископів Української Православної Церкви.
Перед початком засідання сонм архієреїв на чолі з Місцеблюстителем Київської митрополичої кафедри митрополитом Чернівецьким і Буковинським Онуфрієм звершив молебень в Успенському соборі Лаври. Після молебню ієрархи Церкви хресною ходою перейшли до Трапезної палати, де розпочав роботу Собор єпископів УПЦ.
Засідання розпочалося молитвою прикликання Святого Духу та заупокійною літією за спочилим Предстоятелем Української Православної Церкви Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Володимиром.
На соборі єпископів були присутні 78 ієрархів УПЦ, з яких 52 правлячих, 22 вікарних, та 4 (з 9) заштатних.
Після доповіді Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри Собор єпископів обрав робочі органи Собору та затвердив Регламент і Процедуру обрання Предстоятеля УПЦ.
Після вирішення організаційних питань відбулося обрання наступного Предстоятеля Української Православної Церкви.
Предстоятелем Української Православної Церкви був обраний Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій.
Інтронізація новообраного Предстоятеля Української Православної Церкви відбудеться 17 серпня в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

 

Категория: Общее | Просмотров: 598 | Добавил: Alex | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Сайт управляется системой uCoz Уманская епархия © 2024