Воскресенье, 28.04.2024
Разделы новостей
Общее [690]
Архипастырь [59]
Жизнь благочиний [16]
Форма входа
Календарь новостей
«  Январь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск
Рекомендуем посетить
 
 логотип 88х36 портала Православная книга России  Православие и Мир
молитвы, молитвослов, акафисты, псалтирь
Наш опрос
Про що б Ви хотіли дізнатися?
Всего ответов: 332
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2009 » Январь » 10 » 08.01.2009 УМАНЬ. ДРУГИЙ ДЕНЬ РІЗДВА ХРИСТОВОГО.
08.01.2009 УМАНЬ. ДРУГИЙ ДЕНЬ РІЗДВА ХРИСТОВОГО.
14:10

На другий день свята Різдва Христового Преосвященніший Пантелеімон звершував Божественну літургію в Свято-Успенському храмі міста Умані.

Розділити радість цього величного свята прибули клірики уманського благочинного округу та парафіяни всіх Уманських храмів.

Цього святкового дня богослужіння в Свято-Успенському храмі розпочалося ще о сьомій годині ранку.

Незважаючи на ранню годину та тріскучий мороз храм був заповнений парафіянами, між людьми панував святковий піднесений настрій. Всіх об’єднує одна велика радість – народження Богонемовляти Христа, у кожному серці озиваються слова різдвяної колядки: «Зійшов Господь до нас з висоти, щоб міг всіх нас на землі спасти…», всі ми у цей радісний час знаходячись у храмі особливо відчуваємо Божу присутність і той благодатний мир котрий подарувало нам народження Спасителя світу.

Богослужіння розпочалось акафістом Пресвятій Богородиці і увесь храм єдиними устами і єдиним серцем співав урочисту хвалу Тій, що стала Матір’ю Предвічного Бога. Акафіст відслужив клірик Свято-Успенського храму ієрей Петро Паєвський. А між тим прихожан і гостей парафії чекала ще одна радість ‑ звершення архієрейської Божественної Літургії. Після закінчення акафісту спливло декілька хвилин в напруженому очікуванні, нарешті радісно залунали дзвони сповіщаючи про приїзд Архіпастиря. Владика Пантелеімон прибув до Свято-Успенського храму близько 9-ї години ранку. Перше, що кожному впало у вічі, це був його святково-піднесений настрій, обличчя Владики ніби променіло духовною радістю, він з любов’ю благословив людей, котрі вишикувались живим коридором, зустрічаючи його перед храмом. А на порозі Архіпастиря вже чекав церковний староста із величезним рум’яним короваєм, клірики храму, і духовенство котре прибуло для спільного звершення архієрейської служби. Дякуючи за привітання і благословляючи народ і священиків, під радісний спів хору, Владика зійшов на кафедру, де розпочалось його облачення, що завжди передує Літургійному священнодійству.

Божественна Літургія очолювана владикою Пантелеімоном відбулась на одному диханні, стрімко злітав під високий церковний купол піднесений, мелодійний спів хору, чітко і злагоджено співслужили один одному священнослужителі, диякони натхненно виголошували єктенії, а народ молився зосереджено, самозаглиблено, уважно слухаючи слова молитов. А «Символ віри» і молитву Господню «Отче наш» уся церква співала разом з хором і священнослужителями, відчуваючи духовну єдність, стаючи єдиним містичним Тілом, Главою котрого є сам Христос, нині народжений Спаситель світу.

По закінченні Літургії Владика Пантелеімон виголосив Різдвяне послання спочилого Святішого Патріарха Олексія ІІ, і наголосив що ми повинні бути єдині у своєму православ’ї у спілкуванні із Російською православною Церквою,що не повинно бути між нами розділень і ворожнечі, адже серце спочилого Патріарха,однаково боліло за всіх своїх чад, не розділяючи їх за національними , чи будь-якими іншими ознаками. Також Владика привітав усіх присутніх із Різдвом Христовим, і побажав кожному Божої допомоги і благословення на життєвому шляху, а також миру взаємопорозуміння і любові до своїх ближніх.

Після проповіді свого архіпастиря вітало духовенство і вихованці недільної школи, котра діє при Свято-Успенському храмі.

Маленькі християни так зворушливо і щиро славили Господа віршами і колядками, що слухаючи їх ніхто не міг залишитися байдужим до торжества віри і любові, котре звершувалось у храмі.

Після привітання усі малі колядники отримали різдв’яні подарунки, а всім присутнім владика подарував на знак свого благословіння єрусалимські ікони.

Настоятель Свято-Успенського храму, протоієрей Вадим Паєвський, запросив владику, священиків та парафіян на святкову трапезу.

Свято закінчилося, але у душі кожного, хто був присутній у храмі світлий спогад про цей день залишиться на завжди.
 
Автор Ніка
Фото прот. Олександра Самотуги
 
 
 
 
 
 
 
  
 
  
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Категория: Общее | Просмотров: 1026 | Добавил: eparhia-uman | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Сайт управляется системой uCoz Уманская епархия © 2024