Суббота, 27.04.2024
Разделы новостей
Общее [690]
Архипастырь [59]
Жизнь благочиний [16]
Форма входа
Календарь новостей
«  Март 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Поиск
Рекомендуем посетить
 
 логотип 88х36 портала Православная книга России  Православие и Мир
молитвы, молитвослов, акафисты, псалтирь
Наш опрос
Про що б Ви хотіли дізнатися?
Всего ответов: 332
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2014 » Март » 3 » Владика Пантелеімон здійснив паломницьку поїздку по Святій Землі
Владика Пантелеімон здійснив паломницьку поїздку по Святій Землі
21:54
У п’ятницю 21 лютого 2014 року Його Високопреосвященство, Високопреосвященнійший Пантелеімон Архієпископ Уманський і Звенигородський з благоговінням ступив на Святу Землю. Відразу після прибуття він зустрівся з Патріархом Ієрусалимським, взяв благословіння на майбутнє паломництво, у подарунок Святійшому Патріарху Владика вручив Казанську ікону Божої Матері, і в свою чергу, прийняв у дар від Патріарха наперсний хрест і панагію. Після аудієнції у Патріарха, перш за все, владика Пантелеімон відвідав Горненський жіночий монастир, котрий знаходиться на окраїні Ієрусалима, він оглянув монастир, його святі храми, вислухав розповідь ігумені про монастирське сьогодення, беручи близько до серця кожне слово, адже в минулому, несучи послух в Російській місії в Ієрусалимі, після рукоположення Владика служив саме тут, і життя цього монастиря йому близьке й зрозуміле. Після тривалого огляду монастиря ігуменя запросила паломників до монастирської трапезної де усі з задоволенням потрапезували.
Наступного дня в суботу владика Пантелеімон був присутній на Божественній літургії у Троїцькому соборі Російської місії в Ієрусалимі, по завершенні літургії, молився на панахиді за упокій усіх од віку спочилих православних християн, а після Богослужіння був запрошений на трапезу. Увечері того ж дня владика Пантелеімон відслужив всенічне бдіння у Троїцькому соборі, а нічну Божественну літургію він здійснив у храмі гроба Господнього у співслужінні, з грецьким архієпископом, та паломниками з України: Митрополитом Іларіоном, архієпископом Митрофаном, єпископом Феодосієм.
Надалі протягом паломницької поїздки Високопреосвященніший Пантелеімон молився у Гефсіманії біля гроба Пресвятої Богородиці, відвідав монастир на святій горі Єлеон, де відбулося вознесіння Господа і Бога і Спаса нашого Іісуса Христа, де і досі зберігся відбиток стопи Господньої. Також Владика відвідав святу гору Фавор, на котрій відбулося преображення Господнє, Капернаум, гору Блаженств, освячену Нагорною проповіддю Спасителя, Віфлієм, неподалік від Тіверіади, у спеціально відведеному для паломників місці, владика зайшов у святі води ріки Іордан. І насамкінець було відвідано лавру святого преподобного і богоносного отця нашого Савви Освященного.
По закінченні паломництва, здійснивши на Святій землі щиру молитву за всю доручену йому Богом паству, Високопреосвященніший Пантелеімон повернувся на Україну.

Категория: Общее | Просмотров: 429 | Добавил: Alex | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Сайт управляется системой uCoz Уманская епархия © 2024