Понедельник, 29.04.2024
Разделы новостей
Общее [690]
Архипастырь [59]
Жизнь благочиний [16]
Форма входа
Календарь новостей
«  Февраль 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Поиск
Рекомендуем посетить
 
 логотип 88х36 портала Православная книга России  Православие и Мир
молитвы, молитвослов, акафисты, псалтирь
Наш опрос
Про що б Ви хотіли дізнатися?
Всего ответов: 332
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2009 » Февраль » 2 » 23.01.2009 УМАНЬ. Наше місто відвідали представники соціально-просвітницького об’єднання «Православна Просвіта» з благодійною акцією.
23.01.2009 УМАНЬ. Наше місто відвідали представники соціально-просвітницького об’єднання «Православна Просвіта» з благодійною акцією.
11:24

В п’ятницю 23 січня наше місто відвідали представники кіровоградського соціально-просвітницького об’єднання  «Православна Просвіта» з благодійною акцією, присвяченою Різдву Христовому. Вже не перший рік ми маємо можливість спілкуватись з нашими кіровоградськими друзями, якщо бути правдивим – третій, переконатись в щирості їх намірів, величі їх сердець. Втретє, завдяки спонсорській допомозі, та моральній підтримці православних єлисаветградців, в Умань приїхали активісти скаутського напрямку «Православної Просвіти», але вперше вони привезли із собою представників археологічного напрямку, і як завжди – з ними були наші старі друзі – активісти молодіжного православного клубу «Путь Отцов», з якими ми спілкуємось вже п’ятий рік. Отже знайомити нас потреби вже не було.

Щороку,  після Різдва Христового, «Православна Просвіта» допомагає дітям в Кіровограді і Умані отримати подарунки від своїх  однолітків з Ісландії, які вони присилають до нас по лінії YMCA України (міжнародної християнської асоціації  молоді). З великою радістю та вдячністю вихованці недільної школи при Св.-Миколаївському соборі м. Умань отримали їх, як щиросердний дарунок друзів. Під керівництвом своїх вихователів вони провели для  «Православної Просвіти», невеличку виставу, з віршами, колядками, теплими, дружніми дитячими поглядами. Настоятель Кирило-Мефодіївського храму і директор недільної школи, ієрей Миколай Іщенко, відслужив молебень для гостей і вихованців школи, а потім радо прийняв поздоровлення з зимовими святами, гостинно поспілкувався з прибулими, відповів на їх запитання стосовно храму, життя нашої єпархії, недільної школи, молодіжного клубу. Багато ми дізнались для себе цікавого про життя православної молоді в Кіровограді.

Мало хто з жителів Умані знає, що в нашому місті є осередок YMCA, православний молодіжний клуб, і навіть скаутський патруль. Це одна з наших основних проблем, відсутність, або недостатність перевіреної інформації в православних парафіях міста. Гадаємо, з появою офіційного сайту нашої єпархії, ця проблема буде вирішуватись. Із розмови з куратором «Православної Просвіти», Антоніною Олександрівною, ми дізнались, що джерела фінансування всіх проектів об’єднання – спонсорська допомога. Виявляється, не дивлячись на фінансову кризу, в Кіровограді вистачає підприємців, ладних фінансувати виховання молоді на православному ґрунті. Наприклад, хоч кіровоградські скаути існують на базі державного туристичного відділу, але фінансування проводиться за рахунок спонсорів, бо держава не в змозі оплатити спорядження, оплату проїзду на змагання, оплату інструкторів. Не дивлячись на це кіровоградські скаути на всеукраїнських змаганнях займають провідні місця, і гідно представляють Україну на міжнародних змаганнях.

Археологічний напрям роботи в «Православній Просвіті» представляли троє молодих людей: Влад, Сергій, та Ліза. Виявляється, вони, не дивлячись на свій юний вік, приймали участь в серйозній науковій роботі, розкопували поселення часів Трипільської культури в Олександрії. Теж, як скаути, ходять в походи, приймають участь в таборах. А молодь з клубу «Путь Отцов» займається не тільки сидінням за бесідами і чаєм, а і волонтерською діяльністю в дитячих будинках, інтернатах, та просвітництвом в інших богоугодних закладах. Словом, багато є чому доброму повчитись уманській молоді в своїх кіровоградських однолітків. Нажаль, наша молодь займається не пошуками добрих справ, а пошуками відповіді на запитання: як вдало вийти заміж?, або оженитись?

Все хороше і цікаве швидко спливає, настала пора прощатись з друзями. Ми запрошували їх ще до нас у гості, пропонували провести спільний скаутський табір, вони нас запрошували до себе, в археологічну експедицію…
Сподіватимемось, наше спілкування продовжиться!
 
ієрей Сергій Соколов
 

Категория: Общее | Просмотров: 965 | Добавил: eparhia-uman | Рейтинг: 5.0/2 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Сайт управляется системой uCoz Уманская епархия © 2024